CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 11, 2013

Soal hati ~

Bismillah, setelah hampir 9 bulan tidak pernah sentuh keyboard untk paparan pengunjung blog ini...Allahumma..

Banyak benar perkara yang berlaku..

Semua ada hikmah, naik turun 'pangkat', serah amanah, semua telah berlalu.

Banyak benar nk kongsi mlm ni tapi masa terhad. 



Minggu ni exam final start, kini saya sudah di Tahun 3 pengajian. 

Teringat sewaktu mula menulis blog ini, saya hanya pelajar Asasi PASUM :) seronok waktu dulu!

Ada seorang junior bertanya ttg masalah hati yang dia hadapi. Saya cuba menjawab dari kacamata sendiri. Namun akhirnya, saya perasan sepanjang hidup ni Alhamdulillah Dia tidak pernah menguji saya dengan perkara berkaitan hati dan perasaan.

Saya mula sedar, "Mungkin tahap itulah kelemahan diri aku, hingga tidak diuji lagi hingga kini".. Na'uzubillah..

Menjadi seorang pelajar jurusan hybrid, agama-sains bukanlah sesuatu yang mudah.

Namun, saya sangat sedar tentang kepentingan sebuha kesedaran dan aplikasi seharian terhadap kesedaran tersebut.

Dulu mak pesan, 'bukan mudah nk mudah, bukan susah nk susah'....-so, siapa suruh pilih nk hidup susah- gurau :)

Kembali ke dunia sebenar, Exam menanti dengan penuh eksaited sekali tapi saya risau menjelang hari peperiksaan.

Robbuna yusahhil :)

Adik-beradik saya yang sempat singgah ke rumah tempoh hari. Uhibbukum, fillah!

-nothingimpossiblewithHim-

Sunday, September 30, 2012

Usrah Budaya Kita :)

Alhamdulillah, Syukur pada Allah.. untuk semua yang Allah beri :) ^^

Dalam banyak2 manusia dalam dunia ni, Allah masih pilih kita untuk jadi hambaNya yang beragama Islam, Hamdalah ^^

Pagi ini sempat bersama beberapa orang junior PASUM. berkongsi ilmu tentang tarbiyah dan ukhwah bersama mereka. Sungguh, dari 1000++ jumlah pelajar PASUM, mereka yang Allah pilih bersama kami :)

Dalam masa 3 minggu lagi, inshaAllah mereka akan berjuang di medan dewan peperiksaan pula. Saya sentiasa mendoakan yang tebrbaik buat mereka. 

Ya Allah bantulah mereka yang senantiasa membantu agamaMu ^^

Snap dari jauh, nak post yang paling cantik dan tenang dipandang^^

Teringat di zaman PASUM dulu, selalu berhalaqah di surau bersama kawan2, ada sahaja update cerita best2 dari fb, isu semasa, newspaper, etc. Ah, rinduu! 

Andai kata sahabat2 di masa lalu itu terbaca post ni, sila la buat apa yang patut okay, miss u all (Ain, Jiha, Wani, Sima, Nana, Nuril, Umi, Ira)  :(

Moga setiap yang berlaku punya hikmah~

-Di medan juang sarjana muda ini aku mengenali lebih lagi makna persahabatan, nilai ukhwah, menghargai kebersamaan itu di masa lalu..-


~Nothing impossible with HIM~

Monday, July 23, 2012

Posisi dia disisiku :)

Salam Ramadhan Kareem buat semua :) 


Sekian lama tidak di jenguk laman sesawang ku ini..

Sebenarnya rasa nk update lepas lihat dan korek semula blog sahabat yang lain, seronok rasa dapat lihat mereka rasa tercabar dengan tindakan kita dan dapat mereka coretkan sedikit sebanyak untuk dimanfatkan pada orang lain.

"Khairunnas man yarfaunnas"

 -Sebaik-baik manusia ialah yang paling banyak memberi manfaat kepada orang lain-

Saya dah lama tak baca coretan hati mereka, so...nak tengok siapa yang paling alert nk respons! :)

Friday, March 2, 2012

Dan kerana ia manis! :)

Hampir 4 tahun menjalin ukhwah, sungguh aku sayang mereka ya Allah!




Seorang demi seorang aku tatap wajah2 indah mereka… sayu hati lihat riak wajahnya.

Sungguh, aku sayang dia demi Dia :)

X terkata nilai persahabatan, hingga merembeskan airmata ~

Walau apapun, mereka kelihatan kuat pada aku. Alhamdulillah, disaat jiwaku gersang satu persatu jiwa2 kerdil itu hadir menyampaikn kata2 indah, ingatan buat diriku yang lemah, hina, tidak bernilai.

Nikmat apakah ini Ya ALLAH… ALLAH…ALLAH…ALLAH..

Akan aku semat nama2 mereka dlm lubuk hati ini..

Inspired by the ukhwah!

video



AIN WANI NURIL NANA SIMA IRA JIHA UMI,

syg kamu semua <3

~NOTHING IMPOSSIBLE WITH HIM~

Sunday, February 5, 2012

Rindu Hero :)



Belum pernah aku jumpa, tapi rindu membuak-buak!

(sampaikan salamku padanya,ya Allah ^^)

~NOTHING IMPOSSIBLE WITH HIM~

Tetamu Tarbiyah

~SYUKRAN~ MERCI~ARIGATO~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...