CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 19, 2011

Istimewanya Si Istimewa

-LIMITASI BUKAN PENGHALANG CAPAI MINDA KELAS PERTAMA-Sem ni saya berpeluang join PERMIUM (Persatuan Mahasiswa Istimewa UM), Alhamdulillah 
Terkadang sebagai manusia biasa aku sendiri lalai dengan nikmat yang Allah kurniakan, astaghfirullah!

Cukup sekadar semua yang membaca entri kali ini sedar betapa bertuahnya kita kerana masih mampu melihat, menulis, membaca, mendengar, merasa dan sebagainya. Wahai diri, jgn sekali2 merasa bangga dengan setiap milikanmu hatta nyawa & dirimu itu adalah kepunyaan Yang Esa!

Tatkala saya hadir ke meeting tersebut, agak awal, setiap pergerakan, tingka laku sapat saya perhatikan. Ya, sudah berpuluh bahkan beratus kali saya menghadiri meeting@ perjumpaan yang sedemikian. Suasana yg biasa saja. Namun insan2 yang hadir menjadikan hati saya luluh, airmata bergenang. Jujur saya katakana yg mereka ini sangat tabah, sahabat2 istimewa. Ramai daripada mereka yg kurang penglihatan, hanya menggunakan tongkat, ada yang berkerusi roda, menggunakna kanta mata yg entah setebal apa; sangat mengharukan!

Satu sahaja yg mampu saya fikirkan ketika itu “Andai Allah menghendaki sesuatu pasti Dia mampu. Ya Allah kuatkan hati insan2 shbt istimewa ku ini Ya Rahman”.. tak terbayang rasanya sekiranya berada di tempat kalian, wahai shbt.

Saya mengambil kesempatan menyeru shbt2 yg berkelapangan untuk menjadi SUKARELAWAN/READER PERMIUM bagi mereka2 yang sangat memerlukan..

http://www.youtube.com/watch?v=lRKPCdao03I
~NOTHING IMPOSSIBLE WITH HIM~

No comments:

Post a Comment

Tetamu Tarbiyah

~SYUKRAN~ MERCI~ARIGATO~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...